• Európai Egyetemek Bajnokság 2017

    A 2017. évben az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) szervezésében 19 sportágban kerülnek megrendezésre az Európai Egyetemek Bajnokságai (EEB) különböző időpontokban és helyszíneken – melynek listája a letölthető pdf-ben található.

    Az EUSA által szervezett események jellegzetessége, hogy nem nemzeti válogatottak, hanem intézményi színekben induló csapatok vehetnek részt. Így ez az esemény alkalmat adhat arra, hogy intézményünk európai színtéren is megmutassa elkötelezettségét a sport iránt, illetve a megszerzett kiemelkedő eredményeivel itthon és Európában is növelje elismertségét ezzel is hozzájárulva az intézmény pozitív imázsához.

    A versenyeken azok az 1987. január 1. és 2000. december 31. között született sportolók vehetnek részt, akik valamely felsőoktatási intézmény hallgatói, vagy diplomájukat 2016-ban, illetve 2017-ben az adott versenyt megelőzően szerezték.
    A részvételi költségek (utazási költség, biztosítás, és a teljes ellátást tartalmazó 65 EUR/fő/éj részvételi díj) a résztvevőket terhelik. Némi SZIE Sport támogatás a jeletkezések számától függően várható.
    A részvételi szándék jelzését a SZIE Sportirodában várjuk 2017. január 17-ig. info@sziesport.hu