• Interjú Kaptur Évával

  Kaptur Éva Magyarország egyik leggyorsabb sportolónőjeként ismert és a Szent István Egyetem hallgatója. Az atléta hölgy interjút adott nekünk, hogy motivációt nyújtson a tanulás mellett versenyszerűen sportoló diákoknak.

  Pontosan milyen kötődése van a Szent István Egyetemhez?

  2012-ben igazoltam át a KSI-ből a Gödöllői Egyetemi Atlétikai Clubhoz. Később jelentkeztem Környezetmérnöki Msc szakra, ahol jelenleg passzív félévben vagyok.

  Mikor és miért kezdett el sportolni?

  2000-ben kezdtem atletizálni, a testnevelő tanárom vitt el az első atlétika versenyemre. Akkor döntöttem el, hogy atléta leszek.

  Melyik eredményére a legbüszkébb? ű

  Talán arra vagyok a legbüszkébb, hogy egymást követő 5 éven át sikerült megvédenem a bajnoki címeimet, 100m-en és 200m-en is.

  Mi a motivációja a sportban? 

  Legfőbb motivációm az, hogy minél jobb időeredményt érjek el. De mindig kitűzök magam elé valamit, amit abban a szezonban el szeretnék érni. Pl: EB-re kijutni, a váltóval jól szerepelni.  Amikor nehéz az edzés, vagy nagyon fáradt vagyok vagy ha éppen nem úgy sikerül az aznap, akkor jól jön valami cél, amiért küzdök.

  Mit tanácsolna a sportolók egyetemista generációjának? Hogyan lehetnek még jobbak, mi legyen a motivációjuk, miért érdemes csinálni?

  Ne adják fel, legyenek kitartóak, bár nehéz tanulás mellett rendszeresen sportolni. De nem lehetetlen és a befektetett munka mindig megtérül. Hogy miért érdemes csinálni? Közismert tény, hogy aki rendszeresen sportol, egészségesebb és fittebb lesz, mint nem sportoló társaik. Ritkán betegszik meg, nagyobb a szervezet immunitása a betegségekkel szemben és egyszerűen ragyogóan érzi magát a bőrében.

  Köszönöm az interjút és további sikeres éveket kívánok!