• Interjú Farkas Sándorral

  Farkas Sándorral, a GEAC labdarúgó edzőjével beszélgettem, hiszen a 2016/2017-es bajnokságot megnyerte a csapat, amely nem kis eredmény a tavalyi szereplés után. Az új edző 2016 szeptemberében vette át a csapat irányítását, a korábbi edző, Nagy Béla pedig technikai vezetőként segíti a csapat életét. Ezzel az új felállással elért eredményekről és jövőbeli tervekről kérdeztem.

  Hogyan indult munkája a GEAC csapatával?

  A 2015/2016-os bajnokság azt eredményezte, hogy a GEAC labdarúgó csapata a legalsó osztályba esett ki. Balázs Zoltán Elnök Úr kérése az volt, hogy a 2016/2017-es bajnokságban hozzak össze egy olyan erős keretet, mely 2018-ban újra a Pest megye II. osztályban szerepelhet. Nehéz mérkőzéseken vagyunk túl, de a terveket túlszárnyalva megnyertük a bajnokságot és már most kivívtuk a feljutást.

  Hogyan értékeli a bajnokságot és a győzelmet?

  Mindenképp nagy dolognak tartom, hogy rögtön a kiesés után sikerült visszajutni Pest megye másodosztályú bajnokságába. Bajnokságot nyerni mindig nehezebb, mint a kiesést elkerülni. Folyamatos kihívás volt az edzésekhez szükséges létszám előteremtése is – épp ezért szükség van további jó képességű játékosokra.

  Ez azt jelenti, hogy lehet csatlakozni a csapathoz?

  Bár már csak levezető jelleggel edzünk, illetve heti két edzéssel készülünk a június 10-i bajnokok tornájára, az edzésekhez bárki csatlakozhat. Örömmel látok mindenkit kedden és csütörtökön 19.00 óra és 20.30 között. Június 10-én este megtartjuk az évzárót, utána a nyári szünet következik.Addig is, aki kedvet érez, annak várom jelentkezését az edzéseken, vagy a 0670/38-444-75-ös telefonszámot.

  Milyen jövőbeli tervei vannak a csapattal?

  Szeretnénk a Pest megye II. osztály stabil középcsapata lenni a 2017/2018-as bajnokságban. Az egyetemi élettel nehezen összeegyeztethetők a felkészülési időszakok és ez a tervszerű munkát hátráltatja. Ezt a problémát hogy áthidaljuk, szükség van 5-6 olyan jó képességű játékos leigazolására, akik edzésmunkát is tudnak vállalni.

  Mi a legnagyobb célkitűzése, mint edző?

  Nagy Sándor mellett anno sikerült a magyar élvonalban a REAC pályaedzőjeként kispadra ülnöm – szívesen megélném újra az NB I. varázsát. Az ilyen irányú ambíciókat azonban már kiölték belőlem.
  Mennyire szoros a kapcsolata a játékosokkal? Esetleg az edzéseken kívül is egyengeti útjukat, látja el őket tanácsokkal?

  Felnőtt szinten is fontos – ugyanakkor sokkal nehezebb feladat mint az utánpótlásban – hogy megmaradjon az edző felé a tisztelet. Meg kell találni az arany középutat. Igyekszem törődni a játékosaim problémáival, de ha visszaélést tapasztalok nem nyújtom többé a segítő jobbom – sajnos erre is volt példa ebben az idényben.

  Sok sikert kívánok a jövőben, várjuk az eredmény beszámolókat továbbra is! Köszönöm az interjút!

  Én is köszönöm.

  Csoportkép:

  GEAC-SZIE
  a 2016/2017-es Pest megyei III. osztály Közép “A” csoportjának bajnokcsapata
  Hátsó sor:
  Kurunczi Dániel, Somogyi Levente, Müller Péter, Csizmeg Richárd, Gyetván Péter, Juhász Tamás, Beregszászi Béla, László Viktor, Dús Ciprián, Vitárius Tamás
  Első sor:
  Horváth Zsolt, Lőrinczy Zoltán, Barkóczi Ádám, Csizmeg Zsolt, Farkas Sándor edző, Zsila Bence, Nagy Gergő, Angyal Tamás csapatkapitány
  Hiányzik a képről:
  Kohlmann Ferenc, Abdallah Aimen, Somogyi András, Bánki Edömér, Vida Balázs, Vagyóczky Márk