• Egyetemi futsal történelem – interjú

  Szabó György, a SZIE futsal csapatának edzője 3 éve kezdett edzéseket tartani az egyetemen, heti 1 alkalommal. Az eddigi csapatfejlődésről, eredményekről és a további célokról kérdeztem.

  Hogyan lett a heti 1 edzésből NB II-es részvétel?

  Az első évben kb. 70-en jártak edzésre, amiből kialakult egy szűkebb mag. Az ő kérésükre neveztünk be az NB II-es bajnokságba és így heti 3-ra emeltük a foglalkozások számát.

  Milyen kiemelkedő eredményeket értek el eddig az egyetemen?

  Azt gondolom az a legnagyobb eredményünk, hogy kineveltünk egy játékost (Annus Árpád) aki feljebb tudott lépni és most nagypályán is dolgozom vele. A célunk az, hogy NB I-es játékossá váljon.

  És csapatként?

  Csapatként azt tartom eredménynek, hogy a 2. NB II-es idényünkben, amatőr csapatként is tudtunk néhány ki-ki meccset játszani a „profikkal”, többek között Csengerrel, Berettyóújfaluval, Debrecennel.

  Hogyan szerepel jelenleg a csapat?

  Szerencsére kiestünk a most alakuló NB III-ból. Ez részben azért is jó, mert így nem kell nagy távolságokra utaznunk. Egyrészt a távoli meccseken mindig volt létszámproblémánk, kiállási gondunk (a játékosaink egyetemisták és nem itt laknak helyben), másrészt több eséllyel tudunk majd a meccseken  játszani. A mostani NB II-es bajnokság keleti csoportja számunkra „halálcsoport” volt. Nyáron folyamatosan egyeztettünk az MLSZ-szel, de nem teljesítették a kérésünket, nem soroltak át minket a közép csoportba, ahol jóval eredményesebben játszhattunk volna.

  Milyen jövőbeli tervei vannak a csapattal?

  Szeretnénk csapatként és egyénileg is tovább fejlődni. Ez nem lesz egyszerű, mert részben kicserélődik a csapatunk: az új egyetemistáink még most fogják megtanulni az alapokat, a régiek pedig folyamatosan elmennek szakmai gyakorlatra tanulmányaik kötelezettségeként.

  Mi a legnagyobb célkitűzése, mint edző?

  Az Annus Árpit élvonalbeli karrierhez segíteni.

  Hogyan zajlanak az edzések, milyen a hangulat?

  Mindenben a játékból indulok ki, a játékkészségre építek, főleg azt próbálom fejleszteni. Korrekt közösségünk van, mindenkivel tegeződök,  több játékossal baráti viszonyban is vagyok. És azt hiszem, én vagyok a legöregebb, aki ebben a bajnokságban pályára lépett J

  Akkor nyugodt szívvel csatlakozhat bárki a csapathoz?

  Igen, folyamatosan várjuk a jelentkezéseket. Szeptembertől a tervek szerint keddi és csütörtöki edzésekkel és hétfői meccsnapokkal folytatjuk a munkát. Ennek ismeretében várom a hívásokat vagy Viber üzeneteket a 0670/953-4029-es és a 0630/587-4763-as telefonszámon.

  Köszönöm az interjút. További nagyszerű eredményeket kívánok!

  Én is köszönöm.

   

  Meccs után a csapat