• MUNKATÁRSAINK

  Németh Bálint

  Németh Bálint, Funkcionális és Cross tréning edző vagyok az egyetemen. 9 éves korom óta sportolok rendszeresen, ezalatt 10 éven át versenyszerűen öttusáztam, 8 éve pedig erősportot űzök gépeken. Pár éve ehhez csatlakozott a Funkcionális és Cross tréning, amelyeket 3 éve oktatok hobbi sportolóknak.

  Az egyetemhez 2017 márciusában csatlakoztam, amikor elkészült a CrossFit terem. Itt szorgalmi időszakban testnevelést, egész évben pedig délutáni, esti csoportos órákat és igény szerint személyi edzést tartok.

  A CrossFit nagyon összetett, kiválóan fejleszti a(z) (funkcionális) izomzatot, jó erőnlétet és állóképességet ad! Kitartásra és küzdésre tanít, mind fizikálisan, mind mentálisan. Viszonylag gyorsan lehet benne fejlődni és szintet lépni.

  Az óra egy teljes testet átfogó bemelegítéssel kezdődik, majd egy erőnléti gyakorlatsorral folytatódik, ahol az izom fejlődése és funkcionalitása kerül előtérbe. Emellett itt nagyon sok technikai elemet lehet elsajátítani a tökéletes gyakorlat kivitelezés érdekében. Majd ezt általában egy állóképességi gyakorlatsor követi, ami az anyagcserét kiválóan beindítja és hozzásegít a zsírégetéshez. Ezt törzsizmok erősítése követi, sok gyógytorna elemmel. Az edzés végét egy egész testet átfogó nyújtás zárja. De hozzá kell tenni, hogy nincs két egyforma edzés, és ez nagymértékben segíti a fejlődést.

  Azért szeretik az edzéseket, mert hamar észreveszik magukon a változást, fejlődést fizikálisan és mentálisan. Ezen kívül jó a csapat és szeretnek a tagjai lenni. A hallgatók nagy része lelkes a testnevelés órákon, a kevésbé lelkesekkel célunk megszerettetni a sportot, hogy tudjanak változtatni magukon és ez hozzájáruljon a tanulmányi eredményeikhez. A szabadidősportban járók pedig természetesen kitesznek magukért.

  Egy nagyon jó és versenyképes termet szeretnénk kialakítani az egyetemmel karöltve, így segítve a hallgatókat és a környéken élőket, hogy maximálisan profi környezetben mozoghassanak az egészségükért, a jó fizikumért, a mentális kiegyensúlyozottságért és egy új hobbira tehessenek szert.

   

  Pádár László

  A Szent István Egyetem testnevelő tanára vagyok 2015 óta: az intézményben testnevelés, TRX és CrossFit órát tartok, emellett szakközépiskolában is oktatok.

  Az óráim 10 fővel működnek a szorgalmi időszakban, amelyek kedden és szerdán vannak a CrossFit teremben és a Sportcsarnokban. Az órák bemelegítéssel kezdődnek, nyújtással végződnek, a köztes időszakban pedig kemény munka folyik, megizzasztom őket és általában izomlázzal térnek haza.

  Mindig szerettem a kihívásokat és ezekben a sportágakban megtaláltam. Ezért szeretem csinálni is oktatni is, gyakran a hallgatókkal együtt mozgom végig az órát. Bizakodó vagyok a jövőre nézve: a jelenlegieket megtartva még több hallgatót szeretnék bevonni az órákra és továbbra is minél több fiatallal megszerettetni a mozgást.

  Szalay Attila

  2010 óta oktatok testnevelést az Egyetemen, főleg kondicionális képesség fejlesztő és labdjátékokon alapuló gyakorlati és mozgásterápiáról elméleti órákat tartok.

  1980 óta sportolok és 1996-tól dolgozom testnevelőként és edzőként. A SZIE Sport Főnix Kézilabda férfi utánpótlás mellett a Penta GRC Röplabda női I. osztályában vagyok edző és a VSZC Aszódi Petőfi Sándor Gimnáziumban és a Gépészeti Szakgimnázium és Kollégiumban oktatot testnevelést.

  A hallgatók nagy része aktív, pontos és szorgalmas, főleg ha sikerül olyan sportfoglalkozást választania, ami az érdeklődési körébe tartozik. Sokukban nagy lelkesedést váltott ki az újonnan elindított sportágakra történő jelentkezés lehetősége, ami most megadatott a SZIE Sport Klub által.

  Volt már szerencsém 2 olimpikont és 2, világbajnokságon helyezést elért sportolót oktatni. Az eddigi eredmények is arra ösztönöznek, hogy továbbra is a sport területén tanuljak és haladjak tovább!

   

  Varjú László

  Muay Thai Boxot és Ökölvívást oktatok hétfőn és szerdán 17.00 és 18.00 óra között szorgalmi időszakban az Egyetem B kollégiumának wellness tükrös termében. A SZIE-hez a 2016/2017-es tanévben csatlakoztam. Emellett saját egyesületben és óraadóként az UBC-nél is dolgozom.

  A Thai Box a leghatékonyabb önvédelmi- és küzdősport, nagyon jól átmozgat és megfelelő erőnlétet biztosít. Az órák bemelegítéssel és lazítással kezdődnek, majd a tecnikai oktatás és a játékos küzdelmek váltakozása következik, a végén pedig természetesen a nyújtás.

  A sportolóink nagyon lelkesek, néhányan versenyen is indulnak, így ők is ösztönöznek a sportág további népszerűsítésére és megszerettetésére, ezért ezek a jövőbeli terveim – itt, az Egyetemen is.

   

  Pintér Albert

  Gyerekkorom óta sportolok, 12éves koromban indultam el először montain bike versenyen, és az óta számos sportot végig jártam. Több éven át Thai Boxoltam, majd a súlyzós és szabadsúlyos erősítő gyakorlatokat, a funkcionális és cross tréninget kezdtem el.

  Az Egyetemen is funkcionális és cross tréninget oktatok jelenleg a szorgalmi időszakban testnevelés óra keretében, egész évben pedig délutáni/esti csoportos órákat hétfőn, szerdán és pénteken a CrossFit terem megnyitása óta. Emellett alakformáló és súlyzós edzéseket tartok a HS Sportközpontban hobbisportolók részére.

  Ez a sportág nagyon összetett, kiválóan fejleszti a(z) (funkcionális) izomzatot, jó erőnlétet és állóképességet ad! Kitartásra és küzdésre tanít, mint fizikálisan, mint mentálisan. Viszonylag gyorsan lehet benne fejlődni és szintet lépni.

  Az edzés egy teljes testet átfogó bemelegítéssel kezdődik, majd egy erőnléti gyakorlatsorral folytatódik, ahol az izom fejlődése és funkcionalitása kerül előtérbe. Emellett itt nagyon sok technikai elemet lehet elsajátítani a tökéletes gyakorlat kivitelezés érdekében. Majd ezt általában egy állóképességi gyakorlatsor követi, ami az anyagcserét kiválóan beindítja és hozzásegít a zsírégetéshez. Ezt törzsizmok erősítése követi, sok gyógytorna elemmel. Az edzés végét egy egész testet átfogó nyújtás zárja.

  A szabadidő sportra járók maximálisan teljesítenek az edzéseken, a hallgatók nagy része is lelkes a testnevelés órákon, a kevésbé lelkesekkel célunk megszerettetni a sportot, hogy tudjanak változtatni magukon és ez hozzájáruljon a tanulmányi eredményeikhez. Általában kiemelkedő teljesítmény és gyors tanulás jellemzi a tehetségesebbeket, persze nincs kizárva, hogy a lassabban fejlődők ne lehetnének tehetségesek, sőt náluk a kitartás és a küzdeni akarás sokkal erősebb.

  Egy nagyon jó és versenyképes termet szeretnénk kialakítani az egyetemmel karöltve, így segítve a hallgatókat és a környéken élőket, hogy maximálisan profi környezetben tehessenek az egészségükért, a jó fizikumért,a mentális kiegyensúlyozottságért és egy új hobbira tehessenek szert.