• Atlétika

    A GEAC Atlétika legújabb kori története 1955-ben, Benkő Ákos mesteredző nevével kezdődik, akinek köszönhetően töretlen fejlődésnek indult a szakosztály.

    Évek óta az ország 3-4. legeredményesebb atlétika szakosztálya vagyunk, az országban egyedüli egyetemi egyesületként a 2012-es Londoni Olimpiára is delegáltunk versenyzőt.
    Az elmúlt évben sportolóink közel száz korosztályos országos bajnoki érmet szereztek, egyharmadát a felnőttek között. Korosztályos válogatottjaink száma folyamatosan nő, nemzetközi eredményeink is számottevőek.
    Bázisunkat a Szent István Egyetem felújított salakos atlétika pályája, rekortán borítású ugró szektorokkal és egy dobópálya képezi, ugyancsak műanyag alapú gerelyhajító nekifutóval.
    Az atlétika legtöbb szakágában jelen vagyunk, korosztályokat tekintve a gyermekektől a senior atlétákig mindenkivel szervezett keretek közt foglalkozunk 8 szakedzővel és egy kihelyezett (Kiskunlacháza) csoporttal. Az edzői gárdánk és szakosztályunk igen nagy erőssége az összetartás, az évtizedek óta tartó közös munka, ahol a gyerekeket szeretetteljesen, de következetesen tanítjuk. Ahol kiskortól ugyanazok az edzők foglalkoznak a versenyzőkkel egészen 14-15 éves korig.