• Futsal

    A futsal a nagypályás labdarúgás hivatalos, elsősorban teremben játszott változata, melyet a FIFA irányít. A név a portugál futebol de Salãoból és a spanyol fútbol salaból származik, mindkettő azt jelenti: teremfoci. Kezdetben Five a Side volt a játék neve, később az angol football és a spanyol sala (terem) szavakból született meg a futsal elnevezés.

    A futsalt két csapat játssza, mindkét csapatban 4 mezőnyjátékos és egy kapus van. A cserék száma legfeljebb 7. A játék során bármennyiszer lehet cserélni, de csak a kijelölt cserezónában. A játéktér mérete egy az egyben a kézilabda játéktere, a játéktér szélét itt is vonal határolja. A futsal labda 4-es méretű, de egy speciális szivacs réteggel egészítve ki és ezért kevésbé pattan, mint a labdarúgásnál használt hagyományos labda. A játékidő kétszer 20 perc tiszta játékidő. (ha játékon kívül van a labda, akkor áll az óra.)

    Az Egyetemünkön Szabó György, a SZIE futsal csapatának edzője 3 éve kezdett edzéseket tartani az egyetemen, heti 1 alkalommal.  Az első évben kb. 70-en jártak edzésre, amiből kialakult egy szűkebb mag. Beneveztek az NB II-es bajnokságba és így heti 3-ra emelkedett a foglalkozások száma.

    Folyamatosan várja a jelentkezéseket, szeptembertől a tervek szerint keddi és csütörtöki edzésekkel és hétfői meccsnapokkal folytatjuk a munkát. Ennek ismeretében Szabó György várja a hívásokat vagy Viber üzeneteket a 0670/953-4029-es és a 0630/587-4763-as telefonszámon.