• SZABADIDŐS SPORTOK SZERVEZÉSE

  A szabadidősport a hallgatók és az egyetemi polgárok számára egy olyan szolgáltatás, amely elősegíti a szellemi munkához megfelelő fizikai állapotot és munkaképességet, emellett közösségépítő szereppel bír. A SZIE Sport Nonprofit Kft. egyik célja többek között a karok közötti távolságot, tagoltságot minimalizálni, így adva egységes SZIE identitást. A sport minden ember számára, de különösen a fiatal felnőtteknek a szabadidő értelmes, egészséges eltöltésének egyik legfontosabb eszköze, mely a mentális rekreációt is szolgálja. A tanulással leterhelt hallgatóknak fontos a regenerálódás mind a szorgalmi-, mind a vizsgaidőszak alatt.

  A hallgatói szabadidősportot kiemelt fontossággal kezeljük, hiszen a hallgatók sportszeretetre nevelése és a sportolási lehetőségek rendszeres biztosítása részükre fő feladatunk.
  Egyik fontos célunk azok megszólítása is, akik sporttal ez idáig nem foglalkoztak, hogy ezáltal is bővítsük azok körét akik minél többet és minél rendszeresebben mozognak. Tevékenységünkkel szeretnénk biztosítani a szervezett keretek közt zajló amatőr szintű (szabadidős jelleggel történő) sportolást is.
  Munkánk során fontos feladatunknak tartjuk elérni azt, hogy a sport egy megfelelő szintér lehessen a magyar és külföldi hallgatók együttműködésének, esetleges baráti kapcsolatainak kialakításához.
  Meg kívánunk ismertetni az egyetemi polgárokkal olyan sportágakat, tevékenységeket, amelyet az egyetem elvégzése után is beépíthetnek a mindennapos tevékenységeikbe.
  A SZIE Sport Klub tagság egyik nagyszerű lehetősége a jó társaság kialakulása, melyet együtt formálhatunk igazán közösséggé. A SZIE Sport Nonprofit Kft. fontos céljának tartja, hogy ennek a folyamatnak az alapjait biztosítsa!
  A SZIE Sport Klub tagság feltétele a regisztráció és a havi klubtagsági díj befizetése.
  Ennek részleteiről honlapunk további menüpontjaiban olvashattok.
  A jövőben célunk a régióban élők szabadidősportjának kiszolgálása is: reményeink szerint rövidesen már az itt lakóknak is biztosíthatunk klubtagsági lehetőségeket.